DWARS roept op tot boycot Connexxion

Afgelopen vrijdag 16 december werd bekend dat vervoersbedrijf Connexxion dit jaar actief heeft bijgedragen aan de opsporing van dertig werksters die illegaal in Nederland verbleven. Chauffeurs van de busmaatschappij was opgevallen dat enige tientallen vrouwen met een Afrikaans uiterlijk dagelijks de bus van Amsterdam naar gemeenten als Bloemendaal en Heemstede namen. Ze tipten hierover de politie. DWARS, GroenLinkse jongeren verafschuwt deze verklikpraktijken en roept op tot een algehele boycot van Connexxion.

De praktijken van Connexxion zijn volgens DWARS een zeer ernstig signaal. “Het lijkt wel een heksenjacht. Dat de politie hier bij monde van de heer Konijn op reageert met ‘wij steken onze nek uit tegen uitbuiting’ is ronduit belachelijk,” aldus Jojanneke Vanderveen, voorzitter van DWARS. Twaalf vrouwen zijn inmiddels uitgezet.

De jongeren van GroenLinks roepen een tweeledige boycot af. Ze roepen de Nederlandse overheden op bij de aanbestedingen voor het stadsvervoer niet langer te kiezen voor Connexxion. Vanderveen: “Openbaar vervoer is openbaar vervoer. Daar hoort geen discriminatie en dus geen Connexxion bij.” Ook roepen ze reizigers op van andere vervoerders dan Connexxion gebruik te maken of de fiets als alternatief te gebruiken.

De Raad van State heeft de politie-actie inmiddels onrechtmatig verklaard. Volgens het adviesorgaan hadden de dertig werksters niet opgepakt mogen worden op basis van huidskleur. Daarmee keurt ze de detentie af van de achttien vrouwen die nog niet uitgezet zijn en komen de aanklachten waarschijnlijk te vervallen.

Kijk voor meer informatie op:                                                                                               – www.dwars.org                                                                                                                    – Connexxion helpt illegalen oppaken                                                                                – De bus als verlengstuk van de IND                                                                                  – Dien een klacht in bij Connexxion om arrestaties om negroïde uiterlijk

3 gedachten over “DWARS roept op tot boycot Connexxion

  1. Ik zou met de fiets gaan als ik dat kon. Momenteel loop ik nog met krukken. Het is niet voor elke reiziger weggelegd om de fiets te pakken in plaats van de bus.

  2. “dagelijks de bus van Amsterdam naar gemeenten als Bloemendaal en Heemstede namen” Sorry jongens, wat Connexxion heeft gedaan kan absoluut niet door de beugel, maar ik vind het echt weer zo een typische Groen”Links” actie om dan verder helemaal niets te zeggen over de mensen met geld die deze mensen voor de schoonmaak (goedkoop & onderbetaald want illegaal) in dienst nemen, en daar ook alle gelegenheid toe krijgen want dat zelfde Groen”Links” is ontzettend makkelijk met het toelaten van mensen en heel soft met het aanpakken van illegalen. En dan zijn dit dus de resultaten.

Plaats een reactie